Informatie psycholoog Maastricht

Opleiding psycholoog
Universiteit Maastricht, Doctoraal Biologische Psychologie
Verder gecertificeerd ACT-therapeut en Mindfulnesstrainer

Lidmaatschappen
Als vrijgevestigd psycholoog ben ik aangesloten bij:
NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).
De praktijk is bovendien opgenomen in de zorggids.

Bovenstaande houdt onder meer in dat ik gehouden ben aan de beroepscode van de beroepsvereniging voor psychologen, het NIP, en dat ik verplicht ben jaarlijks nascholing te volgen en tweemaandelijkse intervisiebijeenkomsten met collega-professionals bij te wonen ter bewaking van de kwaliteit van mijn werk.

Praktijk

Ik werk van thuis uit, in een volgens de meeste van mijn cliënten prettige, huiselijke sfeer. Sfeer vind ik belangrijk: je moet je op je gemak en veilig kunnen voelen en tot rust komen. Absolute privacy is uiteraard gewaarborgd; dit was voor mij een van de belangrijkste redenen om geen contracten te sluiten zorgverzekeraars, die daardoor geen inzage in gegevens kunnen claimen. Er is geen wachtruimte, maar ik plan mijn afspraken ruim, met minimaal een kwartier ertussen.

Afspraken

Bij het maken van een afspraak probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met jouw mogelijkheden. Mijn vaste werktijden zijn maandag- t/m vrijdagochtend en de maandag- en woensdagavond, maar uitzonderingen zijn in sommige gevallen mogelijk. Een afspraak afzeggen of verzetten kan altijd, maar laat dit als het kan minimaal 48 uur van te voren weten, zodat ik nog iemand anders kan inplannen.

Vergoeding

Ik ben een contractvrije, vrijgevestigde psycholoog. Dat betekent absolute privacy, geen verwijzing nodig van de huisarts en geen inzage van derden in de dossiers. Het houdt ook in dat er per gesprek op voorhand contant dient te worden betaald (geen pinautomaat aanwezig) en dat je de nota zelf moet indienen bij je verzekeringsmaatschappij. De meeste zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering (module: alternatieve zorg) een deel van de kosten. Het is uiteraard raadzaam van te voren uw polisvoorwaarden hierop na te slaan.

Tarieven

Consult individuele therapie (60 minuten) 90 euro
Consult relatietherapie (60 minuten) 90 euro
Consult relatietherapie (90 minuten) 130 euro
Psycholoog Maastricht

Marie-Louise Dubois
Psycholoog Maastricht

Op de Bannet 38
6223 GE Maastricht

Maak een afspraak


Laatste artikel

Stressklachten, hoe vervelend ook, hebben in principe een belangrijke functie, namelijk van waarschuwingssignalen. Stressklachten attenderen U in…

Social media

Google plus